I verksamhetsområdet Konsultbolaget Svalan har vi samlat alla kompetensbaserade tjänster vi erbjuder. Då vi har lång erfarenhet av flertalet olika typer av verksamheter så har vi satt ihop våra gemensamma kompetenser och har några olika områden där vi hjälper kunder. Exempel är:

Coaching inom företagsutveckling och affärsutveckling samt arbete med personlig utveckling

Hur utvecklar man sin affär och sitt företag? Hur bedriver man marknadsarbete och sälj? Här hjälper vi företagare att med allt från det grundläggande som att ta fram en affärsplan till mer komplexa uppdrag som exempelvis hur man kan bygga en organisation och verksamhetsprocesser. Även förstudier inom verksamhetsutveckling samt projektledning och andra typer av uppdrag är arbeten vi utför.

Rådgivning, design, anläggning och växtplanering inom rural och urban odling

Här hjälper vi kunder med allt som behövs för att starta en odling. Vi hjälper till med rådgivning baserat på platsen, kring förutsättningarna och syftet med odlingen. Efter det erbjuder vi designhjälp  där vi ritar upp ytan med både frilandsdelar samt rabattodlingar och andra byggnationer för odlingen. Vi kan i nästa steg ta hand om anläggningen av odlingen. Om så önskas kan även underlag för växtsuccessioner tas fram baserat på syfte och eventuella avkastningstankar.

Hydroponik

Design, systemmontage samt ”one off”-installationer av syftesspecifika hydroponikanläggningar. Detta område kan även sättas i hop med de tjänster och lösningar vi erbjuder kring design av odlingsytor för att ha kombinationslösningar beroende på yta och om det är i staden, på tak eller dylikt för att maximera ytan. Vi gör även specialbeställda designenheter för hotell, restauranger och företag.